dilluns, 13 de febrer del 2012

EL CERVELL I ELS SENTITS

n aquesta noticia inicio una sèrie de vídeos i comentaris al voltant d'un tema fascinant: el cervell i els seus sensors, els sentits.

Veure'm com son aquests sentits, quines són les seves parts més importants, però sobretot tractarem de fer evident que és el cervell el veritable centre de tot, el lloc on es construeix tot allò que veiem, escoltem, ensumem, etc. En allà arriba i surt tot el que creiem que és i que som.

Comencem per un vídeo sobre el sentit de la vista. Es tracta d'un video curtet i presentat d'una forma futurista, tot i que té una manera, diguem-ne clàssica d'explicar el tema.



Ara en canvi veurem i llegirem, un altre video una mica més curt, en el també ens explica el mateix, però una mica més clar



Veieu aquest altre vídeo en el que es veuen més efectes òptics (algun repetit) que us demostren fins a quin punt és el cervell,i no només els ulls, el reponsable del que veiem.



Segurament, després de la vista, l'oïda és el sentit més valorat per nosaltres, ens dona molta informació molt útil sobre el nostre entorn, ens permet mantenir una conversa, escoltar la veu de les persones que estimem i també, és el que ens permet gaudir de la música. Hem estudiat el seu funcionament iles seves parts. Veiem-les ara en aquest video. Recordem sobre tot que és el cervell el que finalment ens permet sentir els sons. També és el que ens informa de la posició del cos en tot moment i per tan és responsable del equilibri. Sense ell no podríem caminar bé.





Per acabar aquí teniu una sèrie de vídeos que ens expliquen el funcionament i les parts de la resta de sentits.

Comencem pel sentit del tacte. No us preocupeu massa pels noms científics i tracteu d'entendre com funciona en general, com se sembla bastant a la resta de sentits.



Veiém ara un video sobre el sentit de l'olfacte. Està molt bé






Y ara per acabar amb els sentits clàssics, el sentit del gust. En aquest vídeo també ens donen una explicació sobre la boca i les amígdales.



Però els sentits només son la porta per la qual arriba la informació del nostre entorn.Per a que aquesta informació es transformi en coneixement cal un sistema molt complexe: el sistema nerviós. Veiem aquest video en el que ens ho expliquen molt bé.



Però del sistema nerviós hi ha una part que és la més misteriosa, la que fa que nosaltres tinguem consciencia de que existim i que puguem pensar i conèixer: el cervell. Veiem el primer d'una sèrie de videos sobre un documental que ens acosta al que de moment sabem sobre aquest òrgan tan especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors